
mån
trattkantareller och blodriskor. Blodriskor e så lätt å bli fula å fulla med mask, men vi var ute i
rätt tid å tillsammans med trattisarna fick vi 20 L orensad svamp. Sjunker ju ihop en del sedan man rensat å förvält! Men ser redan fram emot en kall å snöig vinterkväll då det viner runt knutarna och det e snö på fönstren. I fönstren lyser lamporna och i köket brinner det ljus, och
rätt tid å tillsammans med trattisarna fick vi 20 L orensad svamp. Sjunker ju ihop en del sedan man rensat å förvält! Men ser redan fram emot en kall å snöig vinterkväll då det viner runt knutarna och det e snö på fönstren. I fönstren lyser lamporna och i köket brinner det ljus, och
från kaminen sprakar det och det kommer en underbar värme därifrån. På spisen ligger det stektälgkött och smörstekt svamp,
i ugnen rostad potatis och rotfrukter, och i kylen hjortron å grädde. Till detta ett glas rött vin å trevligt sällskap! En toppenkväll!!! Nej nu blir det kojen! Natti natt!
"Vit flugsvamp: en engångsmåltid." / Okänd
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar