söndag 27 juni 2010

Midsommar!

Det har varit en hektisk midsommar och absolut inget slapp. På midsommerafton var vi hos Pär och Stina och målade deras hus tillsammans med 8 andra. Måla hus er ju inte det roligaste, men det var jätte kul då vi var flera som hjälptes åt och då det fanns fri tillgång på dricka av olika slag. Alla gjorde sitt bästa och huset vart fint, b-g-rosa och vitt ;0) Nej det var ljust beige och vitt runt fönstren. På kvällen var vi på bygdegården och åt mat, grillat med potatisgratäng och salld, jordgubbstårta och kladdkaka till dessert och så diverse drycker. Blandannat bäverhojt som vissa intog friskt, huffa! Efter maten blev man delade i lag å så var det turnering i boule, kubb och brännboll ute på parkeringen. Vem som vann e oklart, men kul var det! Å mera dryck ;0) Litt ut på kvällen kom, som sig bör, karaoken fram och alla ville visa sina dolda talanger, som kanske skulle ha fått varit dolda...ha ha ha. Det blei hjemferd kl ett da mine underbare foreldrer kom å hentet oss. Hele formiddagen og ut på ettermiddagen tillbragtes i sengen i horrisontalt läge, ettersom det var det som föltes best. Med litt pasta å siden en is på toppen bar det av till Åsan for å fortsette bygget. Så medens elsklingen la klart gulvet inne så malte jeg ena langsiden av huset. Jocke kom å vi spiste litt innen vi tok bilen å reiste ut på en älg-tittar tur som var väääääldigt älgfattig. I dag målade jag klart huset och sedan hjälptes vi åt att sätta in fönstren innan jag for hem hit och åt mat med mamma, pappa och farmor. Sedan var det bara å hem och jaga gräsklipparen å sätta på (inte ordagrat) tvättmaskinen. I morgon om jag inte jobbar ska jag jobba lite ute, bygga lite spalje, leta humle hos farmor, jaga gräsklipparen lite till, kankse gräva lite och måla fönster. Så nog fan finns det att göra. Jag har gjort klart skissen över hur jag vill att min gård ska se ut då den är klar. Lägger upp lite bilder jag ritat i paint, väldigt stolt över dom!
Gården på framsidan med garaget längst ner.

Framsidan av huset med spaljen och häcken!

Så nu är det spaljen först och de nya växterna, och sedan blir det solaltanen till Fixen. Men det finns en låt som beskriver en situasjon i mitt liv just nu. Jag tänker inte säga vad det är för situasjon, för jag vill inte hänga ut han eller henne. Men just nu är denna låt så slående; Pissenisse! Av och med Nanne Grönvall! http://www.youtube.com/watch?v=GYDLeZ_oSnc
Nej nu skall jag läsa lite! Älskar er mina underbara föräldrar, lill-prinsen är guldet i mitt liv, och Lennarth; Techihhila (Sioux spårk) God natt!

"Du kräver; ingen ska lägga sig i
Hur du väljer att leva ditt liv
Själv har du åsikter jämt om allt
Och lägger näsan i blöt konstant

För du tycks alltid veta bäst
Och nyfikenheten gör dig till en pest

Det här är mitt liv, min tid, oh-oh-oh
Jag kan ha rutig soffa och prickig gardin
Jag klär mig som jag vill,
Äter vad jag vill
Och röjer natten lång och festar till
Jag säger; Skit i vad jag gör, Pissenisse
Skit i vad jag har för mig
Skit, Skit, Skit i vad jag gör!

Du har ett skvaller och gnäll-begär
Om hur puckade andra är

Om du la ner samma energi
På vad du gör av ditt eget liv
Så hade världen sett bättre ut
Så ge dig för jag är inte du!
Det här är mitt liv, min tid...
Oj, oj, oj, tänk vad man vet
Oj, oj, oj, tänk vad man kan
Oj, oj, oj, tänk vad man vet
Oj, oj, oj, det är knappt sant
Tänk vad skönt att jämt ha rätt
Och aldrig fel på något sätt
Oj, oj, oj, oj, oj, vad vår besserwisser kan
Minsann"
"Midsommarnatten är inte lång, men den sätter många vaggor igång" / okänd
"Sommaren är Guds sätt att säga: "Låt oss ställa till med fest!" / Okänd

""Proximus sum egomet mihi" - Jag är mig själv närmast." /Latinskt ordspråk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar