söndag 26 juni 2011

Till dom sällare jaktmarkern! R.I.P Ecco!

R.I.P Ecco! Ikväll fick Ecco, familiens ena jakthund, vandra till dom sällare jaktmarkerna. Han började bli ganska gammal och klarade inte av att jaga som förr, vilket resulterade i att han fick ofta bli hemma å unghunden fick följa med. Detta gjorde han naturligtvis ledsen, och det gjorde ont att se. Jag visste dock att detta var hans sista år, men jag hade i alla fall trott att han skulle leva över sommaren. Så det kom lite som en chock då mamma ringde å berättade det. Ecco hade en alldeles speciell personlighet, och ingen kunde se lika deprimerad ut som Ecco, utan anledning. Ecco var nästan alltid inne kojan under sommaren, och låg ute i hela vintern. Jag tror Ecco trivdes bäst i -25 grader då han låg ute och snöade ner under natten så han hade fullt med rimfrost i pälsen då han kom in till frukost. Det måste ha varit nå leta polarhund i han, å det kanske stämmer, för han var registrerad som en grönlandshund i försäkringspapperna. Ecco kom nästan alltid till grinden på morgonen då jag lämnade Fixen för han visste att jag hade med mig något gott. Tror heller ingen kunde njuta av det goda som han gjorde. Ecco följde vi från det han var nyfödd å fram till ikväll. Hans kennelnamn var Stokkebackens Ecco och han hade en päls som gjorde att han såg ut som en boll. Ecco var absolut inte dålig i jaktskogen, men det hade gått fel då dom sköt den första älgen. För den sköts av en passare å inte på ståndskall, vilket gjorde att det var så han trodde det skulle vara, å var därför så het på att älgarna stod inte fast. Men däremot var en en jävligt duktig å pålitlig spårhund! Kommer att sakna dig lilla Ecco! R.I.P!

Ja det har varit midsommar. Midsommardagen...el var det en annan dag som vi var till Anna å S-O å fikade. Det var A, Marcus, A å E å J å F. Super trevligt å ett härligt gäng! Planerade surströmmingsskiva, iiiihaaaa! Lördagkväll var det fest hos J, å det var jättre trevligt men KALDT!! Tyvärr blev vi inte kvar till slutet eftersom skjussen åkte. Men det va kul i alla fall. Idag var vi några som åkte på dollarstår å shoppade låss lite innan vi fikade på törners. Åkte å tittade på bäbisarna som snart e 7 veckor :0D Dom e så stora nu, å Nino e så fin!!!
Hemma igen gjorde jag inte så mycket å inte blev det mer av att Ecco gått bort. Nu e det nog med allt skit! Ska bli så skönt att gå på semester, sjukt skönt!!!!!!!! Å förutom valp å bygge så ska jag leva singellivets glada dagar. Varför kan inte folk lätta lite på rädslan, bara för att man är lite intresserad av en person så betyder det ju inte att man vill gifta sig. Men en del verkar tro det! Hallå, vi e inte farlig! Nu e det hopp i säng! God natt å sov gott!

"De döda är inte borta, de har bara gått ett stycke i förväg" / Okänd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar